قطعاً اگر شمالی باشید،می دونید که شمالی های دهه 40 به این نوع از خیار،چنبر نمی گفتند و در بین اونا معروف بود به زرد خیار،یعنی خیاری که رنگش زرده و امروز قصد دارم یک نوع دسر بسیار بسیار ساده به شما یاد بدم که شمالی ها معمولا در فصل تابستان و اون هم عصرها میل می کنند.
مواد لازم : خیار چنبر زرد رنگ یکعدد سرکه سیب یا انگور ( به مقدار لازم ) دَلار یا دَرار ( دو قاشق چایخوری )
قبل از اینکه به این دسر ساده بپردازم،لازمه که یه توضیح کوچک در مورد دَلار یا دَرار بدم که از ساییدن مقداری برگ نعناع و نوعی سبزی محلی و معطر بنام خَلواش با نمک دَلار یا دَرار تهیه میشه.
خیار چنبر را پوست گرفته و اون رو حلقه حلقه و یا به قطعات دلخواه خرد کرده و سپس اون رو در ظرفی شیشه ای ریخته و مقداری سرکه بر روی اون خیار ریخته و خوب هم زده و دَلار یا دَرار را هم به این مخلوط اضافه و بعد از چند بار زیر و رو کردن مخلوط خیار و سرکه با افراد خانواده میل کنید.
پ . ن به مخلوط تهیه شده از نعناع و خلواش و نمک مردم رشت دَلار و انزلیچی ها دَرار گویند.
پ . ن اگر تمایل نداشتید که مشترک فید ما شوید، می توانید آیدی gajamoo2@yahoo.com را در به لیست دوستان خود در مسنجر اضافه کرده تا بدون تشریف آوردن به وبلاگ گجمو2 از مطالب جدید این وبلاگ با خبر شوید.
سلام استاد. آقا ممنون از لطفت در بالاترین. راستی بلاگ پلنگ صورتی رو هم راه انداختم و از این به بعد با دو بلاگ صورتی و کرم های کتاب در خدمتم:
http://kerm65.wordpress.com/2008/09/18/pal/
+ پس درار اینه! ما یه رفیق شمالی داشتیم که از اینا با خودش آورد بعد می ریختیم تو ماست هم می زدیم می خوردیم جای شما خالی از شدت لذت می رفتیم به عرش! الحق والانصاف که غذاهای شمالی حرف ندارن. خوشا به سعادت شما و کاوه گیلانی (لابدان)
نه به خاطر اینکه به بنده نظر لطف داری
نه به خاطر اینکه نصف شبی قبول زحمت می کنی و در بالاترین به لینکم رای مثبت میدی.
نه به خاطر اینکه غذاهای خوشمزه خوشمزه یامون میدی
نه به خاطر اینکه متفاوت ترین بلاگ بلاگستون ایرانی رو داری (+ فروشگاه اینترنتی: راستی بحثمون هنوز مونده ها! خدا مرگم بده!)
نه به خاطر بزرگواریت در بخشش من سر اون دعوایی که با هم داشتیم
بلکه به خاطر همه چیز ازت متشکرم گجموی نازنین
سلام دوست عزیز.
وب قشنگی داری.
به من هم سر بزن.
اگر هم دوست داشتی من رو با نام دانلود بازی های جذاب لینک کن و به من خبر بده تا لینکت کنم.
درسته وبم هنوز خوب راه نیافتاده ولی دارم روش کار می کنم.
فعلاً بای.
این خیار چنبر اصلا با معده ی بنده سازگار نیست!!!
عمو توضيحاتت خيلي با مزه است انگار 1000 ساله آشپزي!!!!!!
با درود . تشكر ميكنم بابت طرز تهيه اين دسر شمالي . اما راستي كيا به دلار ميگن پيني ( بابت مزاح )
درار رو عشقه! آقا هم عکاسی هم کدبانو. هزار هنر از انگشتات میباره!
اون که شبیه عکس موزه 😀
ممممممممممم دهنم آب افتاد. فقط اونایی که خیار رو با دلار خوردن می فهمن چرا من دهنم آب افتاده. برای گوجه سبزم جوون می ده. من روی پرتغال به خصوص اگه ترش هم باشه می زنم که بعضی ها دوست ندارن. سیب ترش هم با دلار خوشمزه می شه. وای من برم که مردم از دل ضعفه P:
مرسی عمو جان.به ظاهر که خیلی خوشمزه میاد 🙂 تصمیم دارم درست کنم به زودی.راستی نماز روزه هاتونم قبول باشه.دعا یادتون نره
سلام
مرسی بابت آموزش های خوشمزه.
دوست ما که معرف حضور هست برامون دلار هم میاره.خوشمزه است.راستی توی زیتون پرورده هم خولواش میریزه.خوشمزه میشه.
کلا غذا های شمال ایران خیلی خوشمزه هستند.
موفق باشید
راستی ممنونم برای قرار دادن فید بلاگم.سعی می کنم بهتر بنویسم.
🙂
سلام عمو جان
به به … من دلار نخوردم … عمو دلش از اینا میخواد 🙂
سعی میکنم پیدا کنم درست کنم 😉
سلام قربان،
مطلبتون خیلی خوب بود.
فقط خواستم یه نکته رو اشاره کنم و اونم اینه که اکثر رشتیها هم میگن “درار”. در واقع چیزی که من شنیدم اینه که اونهایی که اصالتا از غرب گیلان هستن میگن “درار” و اونهایی که از شرق گیلان هستن میگن “دلار”.
[…] نوعی دسر با خیار چنبر […]
[…] دَرار آشنایی دارند و اگر شما نمی دونید دَرار چیه لطفاً این مطلب را […]